8 парични грешки, които възпрепятстват богатството

sow2

Сега е момента, когато ти и тези около теб, се изкушавате да си починете. Това ми напомня на онази страхотна сцена от Уол Стриийт 2, когато Гордън Геко (Майкъл Дъглас) казва: „Парите никога не спят“. Не е време за почивка независимо колко добре си работил или не си. Гордън Геко е измислен герой. Ти живееш в реалния свят. Ето какво Гордън не ти каза за парите, което трябва да знаеш, влизайки в новия месец.

Трябва да разбереш, че освен че парите не спят, парите никога не се уморяват и не празнуват. Парите изискват внимание и винаги ще се движат към и ще са отдадени на онези, които са най-ангажирани и проявяват уважение към тях. Макар и повечето хора да казват, че искат повече пари и финансов успех, истината е, че повечето никога не го постигат. Защо? Причината е проста. Ние се проваляме с парите. Преди да мина към 8-те грешки с парите, искам да се замислиш къде си сега финансово и къде искаш да бъдеш. Обзалгам се, че и ти като мен, си направил някои от тези грешки.

1. Спокойствие вместо стремеж. Комфортът е най-опасния елемент на финансите. Средната класа е изградена на основата на комфорта, спокойствието и това да правиш само достатъчното. Заможният човек никога няма достатъчно и никога не търси комфорт. Той търси свобода и изобилие и винаги се стреми към повече.
2. Диверсификация. Уол Стрийт свърши страхотна работа като продаде на обществеността идеята за диверсификацията, защото тя им е от полза. Както казва приятеля ми Марк Кубан: „диверсификацията е за идиотите“. Ако искаш да натрупаш богатство трябва да знаеш кога да заложиш всичко. Намери инструмент и дай своя залог. Андрю Карнидж казва: „пътя към богатството е да сложиш всичките си яйца в една кошница и след това да я наблюдаваш.“
3. Зависимост от един източник на доход. Независимо колко голям е дохода ти, никога не бива да зависиш само от един изтчоник. Познавах един изпълнителен директор през 2008, който печелеше по 350,000 долара на година (тя беше в топ 1%) и внезапно този доход спря. Създай няколко притока на доход, които не спират да текат към сметката ти. Това не е диверсифициране на богатството ти, а укрепването му.
4. Сравняваш се със съседа. 76% от работещите американци живеят от заплата на заплата. Сравняваш финансите си с повечето американци и изглежда се псравяш добре. Никога не сравнявай финансите си с тези на друг. Богатството не е в очите на гледащия. Или имаш достатъчно, или не.
5. Прелъстен си от най-горещото, най-новото. Избягвай да инвестираш в компании, които могат да бъдат заменени от ново технологично развитие. Имаше ли Блекбъри? Имаш ли го още? Гледам от какво хората винаги ще имат нужда и инветсирам в неща, които няма да бъдат заличени от прогреса.
6. Наивен и прекалено доверчив. Най-голямата грешка на финансовия ми живот беше, че наивно се доверих на група хора, защото ги харесах. Не отделих време да потърся доказателство, че са това, за което се представяха. Докато разбрах, че нещо не е наред, загубих милиони долари. Абстрахирай се от чувствата си и потърси солидно доказателство.
7. Спестяваш заради пестенето. Можеш да се разориш спестявайки пари. Парите, които просто се седят наоколо ще си намерят друго място, където да отидат. Парите се оттегчават и искат да видят действие и искат да работят. За да натрупаш богатство трябва да инвестираш излишъка така, че да изградиш повече доходни активности.
8. Преждевременно инвестираш много. От другата страна на спестовника е прахосника, този който се опитва да впечатли околните с колата, дрехите, часовниците си. Не си купих първата луксозна кола докато не спестих първите си милиони. И когато накрая направих тази покупка, вече нямаше значение колко лоша е инвестицията. Много богатите, истинските играчи, изглеждат сякаш парадират с парите си със своята екстравагантност, но не всъщност не е така. Те притежават този часовник на ръката си, а Виза не.

Ако си сериозен в изграждането на план за богатство, предлагам специален “Wealth Creation Kit”, който ще те научи как да доминираш в своето пространство, как да подходиш към успеха с начин на мислене, който да те доведе до постигане на целите ти. Имаш отговорност за създаването на богатство за семейството си, бизнеса и превръщането на мечтите ти в реалност. Бих искал да ти пожелая късмет в избягването на грешките при натрупване на богатство, но постигането на това изисква нещо повече от късмет. Ще правиш грешки. Учи се от тях и върви към създаването на истинска свобода за себе си. Моят “Wealth Creation Kit” ще те научи как да останеш фокусиран върху богатството. Имаш отговорност да създадеш богатство за себе си и семейството си. Помниш ли 8-те грешки, които точно ти споделих? Обзалагам се, че вече ги забрави.

Сега е твоя момент. Да го направим заедно.

Posted in Weekly strategy.