10X_Sales_Game_Changer_640x220

Правилото 10Х – променя правилата на играта в продажбите

Хей, не искам живота ви да е изпълнен с посредствени хора, търсещи посредствени неща и предприемащи посредствени действия! Имате нужда от живот, изпълнен с доминатори, хора, които променят правилата и такива, които предприемат масивни действия. Трябва да изпробвате собствените си лимити и ще се изумите от способностите си и истинския си потенциал. Готови ли сте да живеете живот по 10 и да се включите в това приключение по 10?

Вижте, живеем в екстремни времена и вече не можете да си позволите отношението на „бизнес както обикновено“. Няма да доминирате в сегашната икономическа среда без сериозна промяна в правилата на играта. Вие, вашият бизнес, вашата идея, вашето семейство и мечтите ви няма да процъфтят ако се придържате към стари методи и инструменти за развиване на бизнеса си. Трябва ви правилото по 10 и трябва да се посветите веднага на това да предприемете действия по 10.

Вашият бизнес е различен днес и различното време изисква различни действия, различно отношение и различен набор от инструменти. Когато дойде време да промените подхода си, познатата поговорка е: „просто се върни към основите.“ Това наивно мислене ще се окаже убийствено за бизнеса и успеха ти. Потенциалните клиенти не са готови да вземат решение, лесните кредити изчезнаха и „средната класа“ бива очуквана по-тежко от всякога от безработица, лоши световни новини и икономическа нестабилност.

Тези пазарни условия изискват от вас и хората ви да мислите и действате много над нормалното и ни най-малко както обичайно. Играта се промени и сега трябва да промените и своята игра, за да постигнете напредък. Не търсете „най-добри практики“, които ще ви разграничат от конкуренцията.

 

Ако правите това, което сте правили и миналата година или нещо дори и малко подобно, ще откриете, че се връщате назад и дори може да спрете да съществувате! Трябва да предприемате масивни действия 10Х и да направите бизнеса, идеята или продукта си толкова известни, че хората да мислят само за вас, когато знаят какво предлагате.

За да постигнете това, трябва да определите какво най-добрите ви конкуренти не са готови да направят и го направете. Това не само ще ви помогне да оцелеете, но и да спечелите пазарен дял и да достигнете 10Х нива на успех. Тук говорим за това да отидете далеч отвъд основите и да насадите нови действия за продажбите и управлението. И отново, това не е „бизнес както обикновено“, а бизнес по нови правила.

Седнете с мениджърите си и изберете всяко действие, което може да донесе резултати, например „последващ контакт“. След това определете какво конкуренцията ви няма да направи по отношение на последващия контакт. Да кажем, че отговорите са: 1) няма да се обадят веднага, чакат да мине ден, 2) няма да направят лични посещения и 3) мениджърите не правят обаждания. Тези три отговора ви показват точно кои действия трябва да предприемете веднага. Тези три действия, които ще променят играта. И не може просто да предприемете тези действия, трябва да го направите при нива по 10 и да изригнете в пазара. И малък съвет: „Колкото по-неприемлив е отговора, толкова по успешни ще са резултатите.“

 

Престанете да търсите посредственото, престанете да търсите „най-добрите практики“, престанете да се връщате към основите. Започнете да търсите „Практики, които променят играта“, които ще отведат вас и бизнеса ви на съвсем различно ниво от останалите – ниво по 10.

 

Бъдете велики, нищо друго не се отплаща … особено,

ГК

sow12042014

Ако искаш този клиент, внимавай с маниерите си

Ако искаш да искараш повече пари, трябва да внимаваш с маниерите си.

Не ми казвай „братко“, не ме наричай „приятелче“ и не ме наричай „друже“, само защото приех да сме приятели във Фейсбук или защото ме следваш в Туитър или Инстаграм.

 

Аз съм един от най-неформалните бизнесмени, които ще срещнеш, но все пак трябва да внимаваш с маниерите си пред мен.

 

О, да, маниерите не са само за другата страна. Те са за теб! И ако ме наричаш сър или Г-н Кардон ще ти донесе пари.

 

Маниерите се превръщат в изгубено изкуство, но са знак за професионализъм и уважение и ще те отведат далеч в шансовете ти в бизнеса и професионалния свят.

 

По-долу са 12 маниера, които да спазваш редовно:

 

 1. Използвай фамилията с Г-н, Сър, Г-це или Г-жо. Независимо колко добре познаваш човека, обръщайки се към него или нея с Г-н или Г-жо показва уважение и говори за готовност за обслужване. Независимо колко пъти клиента каже: „казвай ми Джим“, няма да навреди да продължиш с Г-н или Г-жо.
 2. Използвай „да, сър“ и „не, сър“. Превърнахме се в култура на почти пълно пренебрегване на формалността. Но когато хората купуват продукт или услуга, тяхната позиция трябва да се повиши, независимо от възрастта им. Като купувачи, те са в авторитетна позиция. Не сте равни и „да, сър“ и „не, сър“ потвърждава, че знаеш това.
 3. Казвай „за мен е удоволствие“. Вместо да отговаряш на клиентско запитване с „няма проблем“, ентусиазираното „за мен е удоволствие“ показва желанието ти да помагаш.
 4. Предложи „благодаря за времето Ви“. Помни, че времето е ценно. Да благодариш на клиентите за тяхното внимание в началото и края на разговора показва признателност, съпричастие и разбиране. Никога не казвай: „Не искам да губя нито Вашето нито моето време“. Твоето време не е важно. Тяхното е.
 5. Не прекъсвай. Хората обслужващи клиент често правят грешката като слушат, за да отговорят, но не и да разберат. Разбирането трябва да е приоритет. Прекъсването е знак за неуважение и никога не подобрява връзката.
 6. Дай пълно потвърждение. Преди да отговориш на клиента за каквото и да е, потвърди като потвориш забележките им с думи като: „Благодаря, че ми казахте това и съм съгласен с Вас“. Само ако слушаш без да направиш това, може да накара купувача да се чувства нечут и неуважен.
 7. Присъствай. Изпращането на съобщения, отговарянето на обаждания или вършене на други неща, докато обслужваш клиент, не е мултитаскинг. Това е мулти-грубост и ще ти струва мулти-милиони. Отдели на човека, застанал пред теб, пълното си внимание.
 8. Кажи „благодаря“. След това добави благодаря и благодаря отново! Никога не можеш да благодариш достатъчно на клиентите. Използвай всяко възможно средство да покажеш благодарност. Прати съобщение на човека 10 секунди след като сте раговаряли, след това се обади, прати имейл и отнова кажи лично „благодаря“. Ако след това последва и ръчно изразено „благодаря“, това е най-добрия начин да изразиш благодарност. Съобщението: „Искам само да Ви кажа още веднъж колко Ви ценя като клиент“ е доста силно твърдение.
 9. Не забравяй „Извинете“. Това е просто нещо естествено. Ако достигнеш до някого и навлезеш във физическото му пространство, потвърди това, като кажеш „Извинете“. Това е признак на уважение. Също и ако влезеш в стая, в която хората разговарят, това е учтивия начин да те забележат и да отговорят бързо на въпроса ти.
 10. Отвори вратата. Никога не бъди първия, който ще прекрачи прага. Задръж вратата за всички, независимо от позицията им. Хората с маниери са отговорни хора, които търсят възможности да се отнесат прилично с околните. Задържането на вратата за непознат е акт на вежливост.
 11. Опитай да кажеш: „Ще се радвам да намеря отговора за теб“. Не е професионално да кажеш: „Не знам“. Дори и да е вярно, пак е проява на лош вкус. „Не знам“ може да звучи като все едно не те е грижа. Отговори със: „Чудесен въпрос. Ще го разбера за Вас.“ Това показва желание да обслужиш клиентите и да отговориш на въпросите им.
 12. Добави: „Чест е за мен да работя с Вас“. Изрази признателност и накрай клиентите да се почустват важни. Ако не можеш да изразиш това искрено, тогава нека друг работи с този клиент.

 

Маниерите не са просто нещо, което родителите ти са смятали за важно, нито пък са остарял социален протокол. В света на парите и икономиката, добрите маниери се възнаграждават, а  лошите – наказват. Наблюдавай хората, които печелят много и ще видиш как добрите бизнес маниери са техен навик.

8 парични грешки, които възпрепятстват богатството

sow2

Сега е момента, когато ти и тези около теб, се изкушавате да си починете. Това ми напомня на онази страхотна сцена от Уол Стриийт 2, когато Гордън Геко (Майкъл Дъглас) казва: „Парите никога не спят“. Не е време за почивка независимо колко добре си работил или не си. Гордън Геко е измислен герой. Ти живееш в реалния свят. Ето какво Гордън не ти каза за парите, което трябва да знаеш, влизайки в новия месец.

Трябва да разбереш, че освен че парите не спят, парите никога не се уморяват и не празнуват. Парите изискват внимание и винаги ще се движат към и ще са отдадени на онези, които са най-ангажирани и проявяват уважение към тях. Макар и повечето хора да казват, че искат повече пари и финансов успех, истината е, че повечето никога не го постигат. Защо? Причината е проста. Ние се проваляме с парите. Преди да мина към 8-те грешки с парите, искам да се замислиш къде си сега финансово и къде искаш да бъдеш. Обзалгам се, че и ти като мен, си направил някои от тези грешки.

1. Спокойствие вместо стремеж. Комфортът е най-опасния елемент на финансите. Средната класа е изградена на основата на комфорта, спокойствието и това да правиш само достатъчното. Заможният човек никога няма достатъчно и никога не търси комфорт. Той търси свобода и изобилие и винаги се стреми към повече.
2. Диверсификация. Уол Стрийт свърши страхотна работа като продаде на обществеността идеята за диверсификацията, защото тя им е от полза. Както казва приятеля ми Марк Кубан: „диверсификацията е за идиотите“. Ако искаш да натрупаш богатство трябва да знаеш кога да заложиш всичко. Намери инструмент и дай своя залог. Андрю Карнидж казва: „пътя към богатството е да сложиш всичките си яйца в една кошница и след това да я наблюдаваш.“
3. Зависимост от един източник на доход. Независимо колко голям е дохода ти, никога не бива да зависиш само от един изтчоник. Познавах един изпълнителен директор през 2008, който печелеше по 350,000 долара на година (тя беше в топ 1%) и внезапно този доход спря. Създай няколко притока на доход, които не спират да текат към сметката ти. Това не е диверсифициране на богатството ти, а укрепването му.
4. Сравняваш се със съседа. 76% от работещите американци живеят от заплата на заплата. Сравняваш финансите си с повечето американци и изглежда се псравяш добре. Никога не сравнявай финансите си с тези на друг. Богатството не е в очите на гледащия. Или имаш достатъчно, или не.
5. Прелъстен си от най-горещото, най-новото. Избягвай да инвестираш в компании, които могат да бъдат заменени от ново технологично развитие. Имаше ли Блекбъри? Имаш ли го още? Гледам от какво хората винаги ще имат нужда и инветсирам в неща, които няма да бъдат заличени от прогреса.
6. Наивен и прекалено доверчив. Най-голямата грешка на финансовия ми живот беше, че наивно се доверих на група хора, защото ги харесах. Не отделих време да потърся доказателство, че са това, за което се представяха. Докато разбрах, че нещо не е наред, загубих милиони долари. Абстрахирай се от чувствата си и потърси солидно доказателство.
7. Спестяваш заради пестенето. Можеш да се разориш спестявайки пари. Парите, които просто се седят наоколо ще си намерят друго място, където да отидат. Парите се оттегчават и искат да видят действие и искат да работят. За да натрупаш богатство трябва да инвестираш излишъка така, че да изградиш повече доходни активности.
8. Преждевременно инвестираш много. От другата страна на спестовника е прахосника, този който се опитва да впечатли околните с колата, дрехите, часовниците си. Не си купих първата луксозна кола докато не спестих първите си милиони. И когато накрая направих тази покупка, вече нямаше значение колко лоша е инвестицията. Много богатите, истинските играчи, изглеждат сякаш парадират с парите си със своята екстравагантност, но не всъщност не е така. Те притежават този часовник на ръката си, а Виза не.

Ако си сериозен в изграждането на план за богатство, предлагам специален “Wealth Creation Kit”, който ще те научи как да доминираш в своето пространство, как да подходиш към успеха с начин на мислене, който да те доведе до постигане на целите ти. Имаш отговорност за създаването на богатство за семейството си, бизнеса и превръщането на мечтите ти в реалност. Бих искал да ти пожелая късмет в избягването на грешките при натрупване на богатство, но постигането на това изисква нещо повече от късмет. Ще правиш грешки. Учи се от тях и върви към създаването на истинска свобода за себе си. Моят “Wealth Creation Kit” ще те научи как да останеш фокусиран върху богатството. Имаш отговорност да създадеш богатство за себе си и семейството си. Помниш ли 8-те грешки, които точно ти споделих? Обзалагам се, че вече ги забрави.

Сега е твоя момент. Да го направим заедно.

gamechanger1

Как да си подготвен за възможностите, които променят живота?

gamechanger1

Наскоро ми припомниха, че великите възможности са навсякъде и лесно могат да бъдат пренебрегнати. Не искам това да се случи с теб. Трябва да си „гладен“, да стоиш с отворени очи и да търсиш възможностите навсякъде. Лесно е да се загуби фокус и да бъдеш заслепен от медиите и други подобни. Това, което аз правя всеки ден, е да записвам целите си и те уверявам, че колкото и просто да звучи, то прави почти чудеса. Със сигурност и другите трябва да го правят, защото повечето хора са толкова непрозорливи за възможностите, че изглеждат почти глупави. Причината да записвам всеки ден целите си е да стоя фокусиран върху това къде отивам и къде искам да бъда. Шумът, разсейването, проблемите и предизвикателствата на работата и живота могат да разколебаят дори и най-положителните хора. Когато това се случи, изпускаме възможности, които биха могли да променят живота ни. Имал съм стотици такива възможности в живота и ти също ще ги имаш. Независимо къде си в момента, дали си преуспял или пък на път към успеха, трябва да държиш очите си отворени за възможностите, които променят живота. Глупавите хора не могат да ги видят, дори не ги забелязват, дори когато те са точно под носа им. Казвам „глупави“ не за да бъда неуважителен, но защото това е правилната дума. Глупав означава да му липсва интелигентност или здрав разум. Огледай се наоколо и ще видиш, че здравия разум не е толкова популярен.

Само тази седмица от компанията ми се обадиха на местно студио в Маями и двата пъти никой не отговори на обаждането – глупаво. От програмата ми „Таен купувач“ се обадихме на други дузина магазина, които харчат пари за радио и интернет реклама и два от тях не си вдигнаха телефоните. От 10-те, които отговориха, нито един не попита за име и номер. ГЛУПАВО! Причината хората да се държат глупаво е, защото мениджмънта не ги разбужда всеки ден, като им казва да се оглеждат за ВЪЗМОЖНОСТИ.

Възможностите идват всеки ден. Телефонът звъни, възможност! E-mail идва, още възможности. Избираш дали да преследваш, подминеш или игнорираш тези лийдове. Или ще се отнесеш с тях като с възможности, които могат да променят живота, или ще ги пропилееш. От теб зависи. За да ги преследваш, ще ти трябва нагласа. Ще ти трябват ежедневни напомняния и ангажираност да поддържаш манталитет и култура за тези възможности.

76% от американците в момента живеят от заплата до заплата. В тази страна, хората едва преживяват, защото им е твърде удобно или пък никой не им напомня всеки ден да търсят възможностите, които ще променят живота им. Аз не отивам на работа, за да работя. Отивам на работа, за да търся ВЪЗМОЖНОСТИ.

Ето 3 съвета, които ще ти помогнат да намериш тези възможности:

 1. Търси ги всеки ден.
 2. Напиши си целите, които ще променят живота ти.
 3. Инвестирай в това да станеш по-добър.

Не бъди глупав. Независимо къде си по пътя към успеха, трябва да държиш очите си отворени, да си фокусиран, да останеш мотивиран и да устоиш през предизвикателствата. Дори ако си в своя апогей, трябва да продължиш да търсиш, за да подобриш играта си! Няма спирка пред онези, които са се отдали на УСПЕХА. Докато останалия свят си почива през уикенда, тези, които са се отдали на УСПЕХА държат очите си широко отворени за ВЪЗМОЖНОСТИ.

Бъди велик. Нищо друго не се отплаща.

ГК